Probus Voorkempen - volledig agenda 2024

Druk op de pijlen voor datumkeuze

Druk op de activiteit om details te zien

 

Uitnodiging: daguitstap naar Scheldedorp Lillo - 4 juli 2023

Op dinsdag 4 juli 2023 staat onze traditionele juli-uitstap op het programma, ditmaal naar het pittoreske maar ook historisch belangrijke Scheldedorp Lillo, midden in het havengebied van Antwerpen. Oorspronkelijk was het de bedoeling om deze uitstap als gebruikelijk met de fiets te doen onder leiding van medelid organisator Paul Roebben. Maar men moet hierbij het Havendok oversteken via een ophaalbrug die soms dagenlang open staat en niemand weet wanneer ze neergelaten wordt. Een omweg via Antwerpen–Noord  of via  de BASF-fabriek zou met 75 km te ver zijn om af te fietsen. Niet dus, voor één keer!

Daarom heeft organisator Paul gekozen voor een meer maritieme aanpak. We vertrekken allen samen om 11 uur stipt met de Waterbus aan het Steenplein in Antwerpen. De Waterbus is gewoonlijk heel stipt en stopt maar één minuut. Daarom spreken wij af aan het ponton op het Steenplein  om 10u45.

Wij varen één uur op de Schelde en doen een vijftal stopplaatsen aan. Geniet van het zicht op Sint-Anneke, het Noordkasteel, enkele mooie natuurgebieden, havenbedrijven met veel beweging, de chemische industrie met haar verlichte torens, de thuishavens van onze grote baggerbedrijven... 

 

Om 12 uur worden wij ontvangen door onze gids, die ons rondleidt door Lillo. 

 

Wij wandelen naar het "Stadhuis" en lunchen in een aangenaam kader met rijkelijk belegde broodjes. In de namiddag bezoeken we het Kruitmagazijn en een rariteitenkabinet.

 

Wij nemen om 17 uur de Waterbus terug naar het Steenplein.

 

TIPS AANGAANDE DE DATUM EN HET VERVOER

 

  • Opgelet, 4 juli is een afwijkende datum ten overstaan van de normale maandelijkse frequentie van   de Voorkempen vergaderingen.
  • Er zijn verschillende betaalparkings in de buurt van het Steen. Het is aangewezen om met het openbaar vervoer te komen. Voor de meesten zal dat tram 3 zijn tot aan de Groenplaats en dan langs de Oude-Koornmarkt en de Suikerrui naar het Steenplein.

Het aantal deelnemers is beperkt tot maximum 40. De snelste inschrijvers kunnen  mee. De prijs voor deze daguitstap bedraagt 45€ pp: Waterbus, lunch, gids, drankje. Bij inschrijving gelieve het aanmeldformulier in te vullen en 45 Euro per persoon te storten op rekening BE09 7390 1062 7157 van Probus Voorkempen. Directe terugbetaling bij overboeking. 

 

Aanmelden kan om verlofredenen maar zeer kort, vanaf 18 juni tot en met zondagavond 25 juni 2023.

Ga voor registratie naar de gebruikelijke pagina via deze link.